Details
  • Woning ID: 35316

  • Woonoppervlakte van 32 m2

  • Perceeloppervlakte van 900 m2

  • 1 aantal slaapkamers

  • 1 aantal badkamers

Beschrijving
Zeer interessant wijnhuis gelegen in het wijngebied van Pécs!
Zeer nabij het centrum van Pécs en in een mooie heuvelachtige omgeving en in het wijngebied ligt dit interessant wijnhuis met veel mogelijkheden. Pécs is gelegen aan de voet van het Mecsek gebergte en is een echte levendige en mooie stad met alle voorzieningen die men maar kan bedenken. De omgeving is heuvelachtig en alles is binnen handbereik. Om een idee te geven van de centrale ligging van dit wijnhuis....het moderne inkoopcenter de Árkád, gelegen midden in het centrum van de stad, ligt maar op 5 km ( 8 minuten per auto ) rijden. De infrastructuur en het openbaar vervoer van en naar het wijnhuis is gewoon goed. Het wijnhuis is gelegen in een villawijk en is een van de laatste wijnhuizen in originele staat maar.....men mag er een woning bouwen van ongeveer 100 m2. Niet op dezelfde plaats als het wijnhuis maar hoger gelegen op het perceel zodat men nog meer kan genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad en het Mecsek gebergte!
Het wijnhuis op zich is niet zo bijzonder maar wel in een goede en direct te gebruiken staat. Het woonoppervlak is ongeveer 16 m2 op de begane grond met de ingang naar de wijnkelder van ongeveer 5 m2 en de 1e verdieping is ook ongeveer 16 m2 en er is een kleine hal,badkamer met toilet en 1 kamer met balkon. Resteert nog een kleine zolder.
LET OP: het interessante is de mogelijkheid om er een woonhuis van ongeveer 100 m2 te mogen bouwen. ( men kan gedurende de bouw van het huis in het wijnhuis wonen en dan simpel verhuizen naar de gereed zijnde woning...wel zo makkelijk )
Op het ietwat glooiende en geheel omheinde perceel van ongeveer 900 m2 ( 9 meter breed en 100 meter diep) staan enkele bomen maar verder gewoon gras.
Elektra ,water en gas ( op het perceel) is aanwezig en de afwatering loopt via het riool. Er is op dit moment geen verwarming maar dat makkelijk worden opgelost. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk.
Dit wijnhuis koopt men puur voor de locatie en het prachtige uitzicht! ( en de mogelijkheid om er een nieuwe woning te bouwen)

Prijs : 8.900.000 HUF K.K. ( ongeveer € 28.750,- ) Kosten Koper.

Pécs (Duits: Fünfkirchen, Kroatisch: Pečuh, Servisch: Печуј/Pečuj) is met 146.581 inwoners (2014) de op vier na grootste stad van Hongarije. In 2016 was het aantal inwoners gedaald naar 145 347. De stad ligt in het zuidwesten van het land, in de beschutting van het Mecsekgebergte, even ver van de Donau als van de Drau (Drava). Het is de hoofdstad van het comitaat Baranya. Sinds 1954 is Pécs een "stad met comitaatsrecht" (megyei jogú város). Als zuidelijkste grote stad van Hongarije wordt de stad gekenmerkt door een mediterraan aandoende sfeer. Bovendien herbergt de stad de opvallendste Turkse bouwwerken van Hongarije, die in het land verder niet bijzonder talrijk zijn.

Pécs is een universiteitsstad en heeft mijnbouw (uranium, steenkool), keramische industrie (de porseleinfabriek Zsolnay), lederwaren- en voedingsmiddelenindustrie. De streek ten zuiden van de stad produceert wijn. De kunstenaars Viktor Vasarely werd in Pécs geboren. Ten zuiden van de stad ligt de luchthaven Pécs-Pogány.

In 2010 was Pécs een van de culturele hoofdsteden van Europa. ( 799-65 )