Details
  • Woning ID: 34227
  • Woonoppervlakte van 393 m2
  • Perceeloppervlakte van 24475 m2
  • 8 aantal slaapkamers
  • 4 aantal badkamers
Beschrijving

Uniek object met ongelofelijke mogelijkheden!

Soms zijn er van die objecten waarvan men denkt...WAUW...en dit is er zo eentje. Centraal gelegen aan het begin van het wijngebied van Szigetvár en aan de geasfalteerde weg ligt dit zeer ruime object met ongelofelijke mogelijkheden. Szigetvár ligt op een kleine 5 minuten en Pécs en Kaposvár zijn in een kleine 45 minuten te bereiken. De omgeving is redelijk vlak maar met veel natuur en vrijheid omgeven. Vergeet ook het bekende wijngebied Zsibót niet en tevens de diverse thermaalbaden in de omgeving. Er zijn veel fiets en wandelmogelijkheden. Dit object is zeer geschikt voor zakelijke doeleinden zoals: camping,hotel,B&B,restaurant en als ranch voor paarden of andere dieren.

Het object is gelegen op een,geheel omheind, perceel van maar liefst 24.475 m2 ( 2.4 ha met de lange aankoopprocedure ) en was in het verleden een wijnfabriekje met een woongedeelte.  Er staan 2 ruime panden op het perceel. Het gele pand met een oppervlakte van maar ruim 300 m2 was het oorspronkelijke wijnfabriekje met eigen weegbrug en is nog in een degelijke staat. Betonnen fundering met stenen muren en geschikt voor vele doeleinden zoals bijvoorbeeld stallen voor paarden.

Uniek is het witte hoofdgebouw met een uitzonderlijke en extreem grote gewelfde wijnkelder. Er zijn 2 ingangen en er is een woonoppervlak van maar liefst 393 m2 op de begane grond. Vanuit een 80 m2 lange hal heeft men toegang tot alle kamers en ook tot de prachtige ruime en gewelfde wijnkelder van ruim 200 m2. Ideaal voor wijnproeverij of een mooi restaurant.

Er zijn vele bruikbare kamers waar men de bestemming zelf nog kan bepalen. Wonen en werken combineren maar uiteraard ook als men heerlijk ruim wil wonen. De algehele staat is meer dan redelijk en zelfs redelijk/goed. Uiteraard moet men in dit uniek object nog wel investeren/renoveren/moderniseren om alles weer bij de tijd te brengen.

Elektra en water is aanwezig. De afwatering loopt via septic tanks en als verwarming is er een CV gestookt op hout. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk.

Wonen,werken,camping,B&B een restaurant of het realiseren van een echte Ranch...alles is hier mogelijk!

 

Prijs : 42.000.000 HUF K.K. ( ongeveer € 135.000,-) Kosten koper.

 

Szigetvár is een plaats in Zuid-Hongarije in het comitaat Baranya.

Szigetvár ontleent zijn bekendheid aan een veldslag die in 1566 tegen de Turken werd gevoerd. De burcht van Szigetvár lag op eilanden in het moerasgebied (de naam betekent eilandburcht) en was daardoor niet gemakkelijk te veroveren. Precies 33 dagen lang hield de commandant de burcht, Miklós Zrínyi, zich met 2.500 verdedigers staande tegen een Turkse overmacht van 80.000 man onder leiding van sultan Süleyman. Ondanks verlokkende aanbiedingen - zo zou bij overgave het Kroatisch-Hongaarse Zrinyi voor altijd heersen over de Turkse satellietstaten Kroatië en Slovenië - gaf Zrinyi het niet op. Toen de strijd ten slotte een gevecht van man tegen man, wonnen de Turken en overleefden slechts enkele verdedigers van de burcht de slag.